top of page
Search

IAMDJRO CATCHES AN EXCLUSIVE WITH IMAN


Many of the indie artist coming up has a story to tell. This hot artist is coming straight out of Virginia. His single "Auto Assasins " is currently in rotation on 94.7 The Link. Check out the inside exclusive that IamDjRo got below.


  1. What first got you into music?

Answer: My love for hip hop comes from my mother, but my uncles were the first people to help me explore my musical passion.


2. What made you come up with your stage name?

Answer: My stage name is actually my middle name. The definition of it means, “the bearer of light”.


3. Most craziest moment after a show?

Answer: Unfortunately, it wasn’t a positive one. I was invited to perform at the ‘2016 Fashion Expo’, and afterwards, some shooting had started. The vehicle I was in was shot 2-3 inches away from the gas tank. I had colleagues, and close friends with me who weren’t even from the city. Thankfully, we were able to leave with our lives and a positive show.


4. Whats your favorite fashion trend to wear ?

Answer: I don’t really follow trends. I like to keep it very simple or I may wear something subtly to add something special to my outfit. Depends on my mood.


5. What was life like growing up?

Answer: It wasn’t easy. I grew up without a lot of physical luxuries, but my family’s values taught me not to root my happiness in materials.

6. Tell us one of your best memories with music and without music?

Answer: Okay, so with music it would have to be the performance I had in 2016-17 at “The Groove” record store. The connection I had with the crowd was phenomenal and without music, it would have to be when I turned 23. That was a pivotal moment in my life.


7. Funniest moments?

Answer: As children, my sister and I would often race scooters. We had got some for the holidays and fell in love with them. That’s when razor scooters were everywhere, too. This particular race, I was winning and decided to turn around and taunt her before the finish line. As I turned back around to look straight, in less than 2 seconds I flew over the hood of a parked car. Till this day I still look back and laugh at how karma taught me so young.


8. Who inspired you to make music?

Answer: My uncles were my first inspiration to start creating music. They were a hip hop group called, “V-side G.M.N” in the early 2000s and being underneath them intensified my passion to be an emcee.


9. How would you describe the music that you typically create?

Answer: Captivating, healing and truthful.

10. What is your creative process like?


Answer: I isolate myself to write and I also love to freestyle. Often times I’ll put my AirPods in or find a quiet place and allow my passions to flow.


11. Who would you most like to collaborate with?

Answer: Alondo Jackson, Aye Uno, J.Cole, Benny The Butcher and Joey Badass.


12. If you could go open a show for any artist who would it be?

Answer: J.Cole


13. What is one message you would give to your fans?

Answer: Keep going. No matter your occupation, position in life or plight. Find a way to dig deep, breathe deep and then keep going forward.


14. What is the most useless talent you have?

Answer: I don’t believe talents are useless. Especially since I’m multitalented.


15. Do you sing in the shower? What songs?

Answer: The whole Silk Sonic album, “Who Can I Run To?”, by Xscape and Bobby Caldwell, “What You Won’t Do For Love”


16. What would you be doing right now, if it wasn't for your music career?

Answer: That’s a hard one. I make music apart of my life in every aspect. I’d most likely be involved in something business oriented and helping people.


17. Where have you performed? What are your favorite and least favorite venues?

Answer: The Berkeley Reunion, Conscious Planet, Kabila Cafe and a lot of other notable places in the 7-cities area. I don’t have a least favorite venue, either. I’m thankful for every opportunity.


18. Do you have any upcoming shows?

Answer: Yes, the beginning of January I have a show.


19. How do you feel the Internet has impacted the music business?

Answer: It has made music more accessible, but it also places artists in a constant gratification system. There’s less privacy with the art, but that’s not always negative.


20. What is your favorite song to perform?

would have to be my favorite, for now.

21. Which famous musicians do you admire

Answer: H.E.R. Is phenomenal.


22. What is the most trouble you've ever gotten into?

Answer: Dealing with the Norfolk Judicial system. A lesson learned.


23. What is the best advice you've been given?

Answer: My father always asked me as a child, “When you are in a room full of people just as powerful or creative as you, how will you stand out and separate yourself?” And he’d follow up with, “Be yourself, but work hard and remain disciplined at all times”.


24. If you could change anything about the

industry, what would it be?

Answer: The individuals truly in power.

25. What's next for you?


Answer: Becoming the best version of myself, possible.




27 views0 comments

Commentaires


bottom of page